sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Huonot asiat voi auttaa näkemään toisin..


Muutama vuosi taaksepäin toivoin, että mulla ei olisi isää. Häpesin häntä ja olin hyvin katkera kaikesta. Nyt eilen viimeksi näin hänet, en tällä hetkellä katso häntä katkerana vaan surullisena. Alkoholismi on voittanut hänet. Hän on jo huonossa kunnossa ja viimeinen päivä voi olla ihan koska vaan.  Tuntuu pahalta katsoa miten oma isä tappaa itsensä, jos näin voi sanoa. Mutta hänen sairautensa suhteen ei ole enää mitään tehtävissä.

Vaikka hän on alkoholisti, jonka juominen jättänyt minuun isot jäljet, niin silti haluan ajatella hänestä hyvää. Millainen isä hän on selvinpäin ollut. En ajattelisi näin, ellen olisi itse myös sairastunut. Oma kokemus ja toipuminen laittaa katsomaan elämää uudesta näkökulmasta.

Näen myös äidistäni, kuinka hän oireilee isän rinnalla. Ylpeys ei anna periksi. Siihen on monta tekijää miksi äitini on jäänyt mahdollistamaan isäni juomista ja se on äidin valinta ollut elää elämäänsä. Nyt sitä katsoo erilailla vierestä kuin muutama vuosi aiemmin. Silloin en voinut käsittää, mutta nyt ajattelen että jokainen on vastuussa itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Siihen ei voi muut vaikuttaa, vaikka kuinka ehkä haluais. Kyllä mä olisin halunnut mun vanhemmille paljon paremman elämän. Isä olisi raitistunut ja äiti olisi ajatellut itseään. Mutta ainut mihin mä voin vaikuttaa on mun oma hyvinvointi ja sen eteen olen tehnyt nyt töitä ja isoja muutoksia.

En ole saanut mallia normaalista elämästä, mutta olen saanut mallin elämästä jota en itse halua elää. Elin reilu 30 vuotta elämää joka ei tuntunut omalta ja nyt olen onnellinen, että uskalsin laittaa itseni ykköseksi ja aloittaa uuden elämän joku tuntuu omalta. Eteenpäin mennään pienin askelin, toipuminen ollut vaihtelevaa kun rikki menneisyydestä.. mutta ilman mun menneisyyttä mulla ei olisi sitä viisautta mikä mulla on nyt. Sen pohjalta varmasti voin myös auttaa ja ymmärtää muita toipuvia.. varsinkin niitä joilla samankaltainen tausta kuin mulla alkoholismin ja uskonnollisen taustan kanssa. Se minkä on nähnyt ennen elämässään huonona voi nykyään nähdä hyvänä ja avartavana asiana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnettomasta onnelliseksi..

Aikamoisten henkisesti rankkojen asioiden läpi sitä on taistellut, että voin tänään sanoa olevani onnellinen. Paljon menetyksiä ihmissuht...