keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Ulkopuolinen..


Mulla on oikeastaan koko ikäni ollut ulkopuolinen olo. Lapsesta asti, mikä varmasti johtui siitä, että meidän perhettä katsottiin paheksuvasti isän alkoholismin vuoksi. Olen syntynyt perheeseen, jossa on uskonnollinen vakaumus ja alkoholismia ei katsota hyvällä. Varmasti tämä vakaumus vahvisti kulisseja entisestään. Mutta koska olin kasvanut tässä ympäristössä, en tiennyt mitä muuta voisi olla. Halusin olla toisten mieliksi ja saada hyväksyntää.

Olen kuitenkin elämäni varrella aina välillä kipuillut sen kanssa mihin olen syntynyt ja mihin mut on kasvatettu. Mulle on ollut vaikeaa olla aidosti mukana siinä vakaumuksessa johon kuuluin. Tähän varmasti vaikuttaa se ympäristö jossa kasvoin.
Tänä vuonna erityisesti aloin kipuilla tämän vakaumuksen kanssa. Kun aloin toipumaan ja vähitellen näkemään kuka olen. Minulle tuli yhä voimakkaampana tunne, että en kuulu siihen enää.  Se ei tuntunut omalta, minulle tuli yhä enemmän ulkopuolinen olo ja mietin, etten todellakaan ole siinä mukana toisten mieliksi, jos mulla kerta ei ole sydämestä lähtevää halua siihen. Haluan olla avoin ja rehellinen, joten kerroin läheisilleni miten asian koen ja että eroan tästä uskonnosta. Se oli tietysti heille järkytys, jonka osasin odottaa. Mutta olin vihdoin saanut rohkeutta olla oma itseni ja näyttää sen, mulla itsellä oli hyvä olla. 

Tällä ratkaisulla oli tietenkin seurauksensa joita monet eivät ymmärrä. Kuten se, että en ole enää tekemisissä muiden tähän vakaumukseen kuuluvien ihmisten kanssa. En perheeni ja läheisten kanssa. Tämä on ollut henkisesti raskasta vaikka tiesin mitä tuleman pitää. Nyt olen ulkopuolinen, mutta nyt mulla on hyvä olla.

Olen tehnyt isoja elämän muutoksia parin viimeisen kuukauden aikana. Eronnut 12 vuoden avioliitosta. Eronnut uskonnosta ja samalla irrottautunut vanhemmistani. Mutta nämä ovat minun valintoja, joita mietin pitkään. Monelle ne ovat olleet iso järkytys ja huoli. Mutta mun mielestä jokaisella on oikeus päättää itse omasta elämästään ja tehdä se ratkaisu joka tuntuu itsestä oikealta, eikä elää muiden mieliksi.

4 kommenttia:

  1. Olet rohkea ihminen. Joskus on pakko katkoa napanuorat sellaisiin asioihin, jotka vievät elämänhalun ja aiheuttavat suurta tuskaa. Uskontojen nimissä tehdään paljon tuhoa, varsinkin pienten lasten pelottelu uskonasioilla voi jättää ikuiset jäljet lapsen tai nuoren sieluun. Olet kipuillut ja oireillut näitä asioita nyt aikuisena, mutta olet luomassa oman nahkasi ja kasvamassa omaksi itseksesi. Se on hienoa, onnea matkallasi! Löydät uusia ihmisiä elämääsi, et ole yksin. Hae keskustelu- ja kohtalontovereita, joiden kanssa voit vaihtaa ajatuksia ja puhua siitä surusta, joka väistämättä ratkaisuasi seuraa. Olet oikealla tiellä nyt, sydämessäsi varmaan tiedätkin sen.

    VastaaPoista
  2. On hienoa, että olet viimein uskaltanut laittaa itsesi ensimmäiseksi. Usein se tarkoittaa ympäröivien kulissien polttamista tuhkaksi, jotta voi oikeasti rakentaa uudet, omannäköiset puitteet joiden avulla voi löytää itsensä!

    Tsemppiä!

    VastaaPoista

Onnettomasta onnelliseksi..

Aikamoisten henkisesti rankkojen asioiden läpi sitä on taistellut, että voin tänään sanoa olevani onnellinen. Paljon menetyksiä ihmissuht...